Ovaj blog će biti drugačiji, utoliko što želim da vam predstavim ženu koja je učinila da moj život, da moja transplantacija, zajedno sa njenim timom, bude uspešna, a moj život srećan.

Kada sam prvi put otišla na tipizaciju tkiva sa mamom u Beograd, nisam imala dobra iskustva. Rekli su mi da je moja transplantacija visokog rizika, a kada sam se rasplakala (očekivano), proglašena sam za problematičnog pacijenta i poslali su mi psihijatra. Nakon razgovora sa psihijatrom, rekla je da ide da vidi šta nije kako treba sa doktorkom. I tako se završio moj prvi boravak u Nefrološkom centru KCS u Beogradu.

Kada sam drugi put otišla u Nefrološki centar, ovaj put smo već znali da mi je tata dobar donor, dočekala me je nasmejana, lepa plava žena, koja me je neodoljivo podsećala na moju mamu. Sa puno takta i umirujućih reči, objasnila mi je proceduru i ja sam, iskreno, rekla da mogu odmah da legnem na operacioni sto, a jedina molba mi je bila da mi ožiljak uđe u bikini. Mladost ludost. Eto šta mi je u tom trenutku bilo bitno, ne da li ću preživeti, nego kako ću izgledati. 

Kada ste hronični bolesnik, najvažnije je da imate lekara u kog imate apsolutno poverenje. Dr Blagojević Lazić je za mene bila i ostala neko čija reč je presudna, bez pogovora.  Kao dugogodišnja načelnica Nefrologije u Kliničkom centru Srbije, pratila je hiljade posttransplantacionih pacijenata i ima ogromno iskustvo sa pacijentima na dijalizi

Čast mi je što je Dr Radmila Blagojević Lazić, prihvatila da vam daje odgovore na sva vaša pitanja vezana za bolest bubrega. Molim vas da pitate sve što vas interesuje, pošto sitnice koje ne znate, mogu da vam promene tok bolesti, uspešnosti transplantacije i života.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *